_01_img_8407.jpgTANJAS KLINIK
Hem BEHANDLINGAR Kurser Om... Coaching m SHOP
Vad säger andra om... OM Tanja Kontakt LÄNKAR ARTIKLAR

GURKMEJA

GURKMEJA

Gurkmeja, ett av planetens mest kraftfulla livsmedel

Gurkmeja är en fantastisk växt, med lång medicinsk användning. Dess medicinska historia löper så långt som 4000 år tillbaka i tiden (2) och idag har modern medicin börjat inse gurkmejans betydelse för vår hälsa. I dagsläget finns 25 års forskning, med över 6000 studier och vetenskapliga publikationer, utförda på gurkmeja (3).

 Картинки по запросу gurkmeja

Gurkmeja skyddar hjärnceller

Gurkmeja binder till sig och löser upp onormala proteiner i hjärnan och hjälper på så vis till att skydda proteiner från skador. Detta minskar hjärnplack, en av de största faktorerna till dåligt minne (4).

 

Gurkmeja bidrar till att upprätthålla en hälsosam och balanserad inflammationsnivå

Gurkmeja är en kraftfull antioxidant och kan bekämpa fria radikaler och minska eller till och med förebygga vissa av de skador som orsakas av fria radikaler. Gurkmeja ger sänkta nivåer av två enzymer som orsakar inflammation (5).

 

Gurkmeja stödjer en hälsosam kardiovaskulär funktion

Gurkmeja kan stödja ditt hjärta genom att skydda det från skador som uppstår från kronisk inflammation (6). Det hindrar blodplättar från att klumpa ihop sig, och kan på så vis förhindra att blodproppar byggs upp längs artärväggarna (7).

 

Gurkmeja för ett balanserat humör

Studier har visat märkbara och lovande resultat med gurkmeja som stöd för ett balanserat humör (8).

 Картинки по запросу gurkmeja

Gurkmeja främjar elastisk hud

Forskning visar att gurkmeja hämmar ett nyckelenzym (elastas) som minskar kroppens förmågan att bilda elastin (9). Elastin, tillsammans med kollagen är ett protein som är viktigt för mjuk och smidig hud. Det bidrar även till att huden behåller sin ursprungliga position när den kläms ihop.

 

Förbättrad avgiftning med gurkmeja

Gurkmeja stimulerar levern till ökad avgiftningsförmåga från metaller, tungmetaller och andra gifter som täpper till systemet (10).

 

Liposomal teknik skyddar och levererar gurkmeja till kroppens celler

Vanliga gurkmejatillskott absorberas dåligt och i många fall kommer de ut igen med urinen. PuraTHRIVE använder sig av liposomal teknik, för att säkerställa optimalt upptag av deras gurkmeja.

Liposomer:

är små skyddssystem som levererar näringsämnen direkt in i blodomloppet.

upptäcktes först i bröstmjölken där de förbättrar distributionen av viktiga näringsämnen till det nyfödda barnet.

är ett vetenskapligt ord för tunt lager av fett, och är närmast identiskt det fettmembran som skyddar kroppens cellväggar.

 

Liposomer fungerar som ytterst små, mikroskopiska livvakter som greppar tag i och skyddar näringsämnen (i detta fall, gurkmeja) när de färdas genom matsmältningssystemet. De hjälper näringsämnen att transporteras oskadda genom blodomloppet och rakt in i cellerna.

 

Vanliga kosttilllskott kan brytas ner och försämras på grund av enzymer i munnen och magen, magsafter, gallsalter (som behövs för att neutralisera matsmältningssyran), och olika former av bakterier i tarmarna. Liposomal teknik skyddar näringsämnen från att förstöras i magen och liposomal leverans kan vara upp till 20 gånger mer biotillgängligt än konventionella metoder (11). Undersökningar har visat att liposomal teknik kan öka upptaget av ett näringsämne med upp till 2000 procent.

 

PuraTHRIVEs extraheringsprocess

I sin rena, råa form är Gurkmeja en mycket näringsrik rot som har använts i tusentals år. Den största bristen är att den råa formen absorberas mycket dåligt och på så vis inte gör särskilt stor nytta. Inom Asiatisk matlagning, där gurkmeja används dagligen i stor mängd, tas det sannolikt upp i tillräcklig mängd, men vi äter inte gurkmeja på samma vis och det är svårare att få den mängd vi behöver. Även curcuminextrakt kan vara svårt att ta upp.

 

PuraTHRIVE har utvecklat en formel för att förbättra upptaget, och det innebär en äkta, flytande och liposomal produkt. Produkten är helt fri från GMO, gluten, tungmetaller och den är GMP-certifierad och 3:e parts GMP-certifierad (Good Manufacturing Process).

 

PuraThrive har dessutom löst upp gurkmejans kraftfulla men svåråtkomliga näringsämnen genom att använda ett ekologiskt glycerin vid extrahering. Med hjälp av glycerin löses gurkmejarotens önskade ingredienserna upp. Processen tar bort de biprodukter som de inte önskar från roten, och lämnar kvar alla fantastiska näringsämnen i koncentrerad form. Ett exempel är en ämnesgrupp i gurkmeja som kallas tumeroner vars uppgift är att bidra till ökat upptag av curcumin. Med hela spektrat av näringsämnen blir gurkmeja upp till 500 procent mer absorberbart.

 

glycerin är ett säkert och effektivt extraktionsmedel för att producera högsta kvalitet.

produkten får genomgå en serie tester för att säkerställa att liposomerna är av exakt den storlek, struktur och integritet som krävs för optimal funktion.

PuraTHRIVE använder fritt flytande äkta liposomer, ingen emulsion med gel eller pastakonsistens.

En gurkmeja med hela spektrat av näringsämnen

Marknadens kosttillskott med gurkmeja är antingen gurkmeja med fullt spektrum av näringsämnen, inklusive hög halt av curcumin eller isolerad curcumin.

 

Isolerad curcumin är den absolut vanligaste typen av gurkmeja. Den är inte särskilt effektiv, då det är ett enda ämne som inte absorberas lika bra av kroppen i sin isolerade form (12). För att gurkmeja ska fungera bra, måste hela spektrumet av näringsämnen finnas med.

 

Nyare forskning är mest koncentrerad kring curcumin, men väldigt lite tid har spenderats på att testa de övriga 199+ föreningar som finns i gurkmeja. Många hälsohemligheter ligger begravda i gurkmejans fulla spektrum av näringsämnen.

 

PuraTHRIVE använder ett ekologisk fullspektrum av gurkmeja för att ge dig den mest potenta gurkmeja du kan köpa i flytande form. Den liposomala formen bidrar dessutom till bästa möjliga upptag.

 

Fulvosyra för ultimat absorbering

Fulvosyra eller Fulvic acid (också kallad hummussyra)…innehåller över 77 makro- och spårämnen, som förekommer naturligt i sin jonform. Detta ger dem ultimat absorptionsförmåga.

kan stödja dina celler, som en del av en välbalanserad kost, så att de effektivt absorberar superfood, vitaminer och örter (13).

kan bidra till avgiftning, vilket kan leda till ökad energi och mental klarhet, samt en ökad känsla av välbefinnande (14).

kan göra så att vatten når dina celler i snabbare takt och därmed balanserar den också kroppens vätske- och mineralhalt (15).

kan stödja hjärnans hälsa på cellnivå genom att skapa en barriär för kognitiva funktionsnedsättningar (16).

kan främja en balanserad vätskebalans och tillåter kroppen att göra sig av med oönskade giftiga ämnen (17).

Ett tips är att göra intaget av gurkmeja till en daglig rutin. Det kan ta ett tag innan effekten märks och kontinuiteten är viktig för att erhålla gott resultat.

kÄLLAN från WIKPEDIA

Hermansvägen 94, JÖNKÖPING, Mobil:+46 (0)70 495 05 45;    tanja@tanjasklinik.com