_01_img_8407.jpgTANJAS KLINIK
Hem BEHANDLINGAR Kurser Om... Coaching m SHOP
Vad säger andra om... OM Tanja Kontakt LÄNKAR ARTIKLAR

Toxiner

Toxiner

Ett toxin är ett giftigt ämne som är bildat av levande organismer, som ormar, insekter, växter och bakterier. Begreppet infördes av den tyska läkaren Ludwig Brieger.

Endo- och exotoxiner är toxiner som frigörs från bakterier.[1] Sönderfallande bakterier bildar i vissa fall endotoxiner medan deras normala ämnesomsättning åstadkommer exotoxiner.

toxiner.jpg

I ruttet kött förekommer de anaeroba bakterierna Clostridium botulinum som orsakar botulism med sitt botulinumtoxin. Det är dessa som avger det dödligaste naturliga toxinet. Enligt Guinness Rekordbok (2006) sidan 94 är det dödligaste naturliga toxinet så giftigt att det i teorin skulle räcka med 450 gram för att utrota hela mänskligheten.

AB-toxiner är toxiner med två delar där A-delen står för den toxiska effekten och B-delen ger värdspecificitet och transporterar toxinet in i rätt cell.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Toxin

Kroppen har en förmåga att anpassa sig till de omständigheter som råder. Den mat du äter, de tankar du tänker, hur mycket du rör dig, hur mycket du stressar är några av de faktorer som påverkar din hälsa och som i förlängningen gör avtryck i din kropp. Kroppen har en själreglerande funktion och har även naturliga reningsorgan som huden, lungorna, levern, njurarna och tarmarna.

Dessa hjälper kroppen från att göra sig av med restprodukter, stagnerat material, gamla celler, toxiner (gifter), tungmetaller m.m. Det som kroppen inte använder i sin förbränning måste föras ut ur kroppen. Men vad händer när kroppen inte orkar med att rena sig fullt ut. Jo, kroppen blir självförgiftad vilket ofta leder till en hel del kroppsliga följder.

Din kropp kan under ett helt liv ansamla rester och toxiner av olika slag i din kropp. Detta kan börja redan i barndomen och successivt kan din kropp få allt mer med problem på grund av detta. Därför behöver du kanske grovrengöra din kropp och med jämna mellanrum.

Hur du levt ditt liv samt ärftliga faktorer spelar även in för din förmåga att hålla din kropp fri från gifter av olika slag. En frisk kropp på alla sätt och vis är givetvis den bästa grogrunden för en forsatt dito!

Vår mentala inställning har visat sig kunna påverka bakteriefloran i tarmarna. Att stressa har visat sig enligt, bl.a. japans forskning, kunna gynna den ohälsosamma bakteriefloran före de nyttobakterier som matsmältningen har så stort behov av.

Tillbaka till F scant

Hermansvägen 94, JÖNKÖPING, Mobil:+46 (0)70 495 05 45;    tanja@tanjasklinik.com