_01_img_8407.jpgTANJAS KLINIK
Hem BEHANDLINGAR Kurser Om... Coaching m SHOP
BLODIGLAR Torsionfält F scant Massage OBERON Visceral terapi

Visceral terapi

Visceral massage

är en process för att manipulera djup vävnad för att förbättra funktionen hos olika organ i bukhålan. Det finns flera anledningar till att människor väljer att engagera sig i denna typ av behandling. 

Visceral manipulation tros öka cirkulationen till de drabbade kroppsdelar och det är också användas för att avlägsna sammanväxningar som kan begränsa rörelse och orsaka obehag. Dessa adhesioner ofta resulterar i hypertonicitet, eller en ökning av spänningen i det drabbade området av kroppen. 

Massera inre organ är också hjälper till att lindra fysisk och psykisk stress, och bidra till att stärka kroppens motståndskraft mot sjukdomar. De inälvor, eller inre organ, vanligtvis ingår i denna typ av karosseri är de som ligger i bukhålan. 

imagesM72H42EE.jpg

Dessa inkluderar hjärta, lever och stora och små tarmar. Visceral manipulation har varit en del av medicinsk behandling sedan tidernas begynnelse. Det finns gamla konton manipulera bukhålan som en behandling för sjukdom eller dålig hälsa. 

Visceral manipulation praktiserades i över 200 år i Tibet. I slutet av 1800-talet, var visceral manipulation flitigt av läkare som behandling för många sjukdomar.Bruket föll i onåd som framsteg inom andra medicinska tekniker gjordes. 

År 1985, dock, den franske osteopat Jean-Pierre Barral, en anhängare av den praxis, förde den till USA. Idag, visceral manipulation, liksom många andra typer av karosseri, anses vara en alternativ behandling. 

Läs mer

 

http://iform.se/halsa/valbefinnande/visceral-massage-tryck-pa-de-inre-organen

Visceral manipulation ibland utförs av en osteopat eller läkare, men lika ofta, kommer en massageterapeut, kiropraktor eller sjukgymnast erbjuda denna tjänst. Oavsett vem du besöker för påbyggnad, bör du veta vad som väntar.kkk.jpg

Det finns en strikt “ingen smärta” regel kring denna terapi. Det är viktigt att kommunicera med din terapeut under förfarandet om du känner något obehag. 

Processen liknar en djup vävnad massage. För din session, kommer du sitta i en stol eller ligga på ett bord. Terapeuten kommer att hitta några restriktioner eller blockerade områden genom massage och manipulation, som testar din rörelseomfång. 

ll.jpg

Under sessionen, som vanligtvis varar 45 minuter, kommer du att känna stressen lämna kroppen, och en ökad känsla av lugn. Även de som inte tror de har några sammanväxningar kan dra nytta av visceral manipulation. 

Många kaross experter tror att visceral manipulation uppmanar versionen av “må bra” hormon serotonin. Detta ökar stämningen och lindrar spänningar. Övriga förmåner rapporterats resultera från terapin är en minskning i läkningstiden, ökad immunitet, och för män, ökad virilitet...

http://se.overcane.com/vad-ar-visceral-manipulation/

Läs mer

 

Hermansvägen 94, JÖNKÖPING, Mobil:+46 (0)70 495 05 45;    tanja@tanjasklinik.com